• February 13, 2022

Hoe kan je checken of zonnebrandcrème van vorig jaar nog houdbaar is?

Hoe lang is zonnebrand houdbaar?
Hoe kan je checken of jouw zonnebrandcrème van vorig jaar nog houdbaar is? Na het al het binnen zitten van de afgelopen maanden is onze huid niet veel meer gewend. Wees voorzichtig! Zeker in deze coronatijd snakken we naar meer vrijheid. Zodra het weer het toelaat gaan we naar buiten om van de zon te genieten. Logisch! Omdat de voorjaarszon krachtig kan zijn is het superbelangrijk om je huid en je tattoos tegen UV-straling te beschermen. Hier zijn onze handige tips om je zonnebrand te controleren. Lees ze!

De kracht van de zon in het voorjaar
Zoals gezegd is het ook in het voorjaar belangrijk om je tattoo tegen UV-straling te beschermen. Zonder een goede zonnebrand crème loop je het risico om je huid en je tattoo lelijk (en pijnlijk) te beschadigen. Los van de pijn die je daar van hebt, worden de tattoo kleuren er ook niet mooier op. Dat is natuurlijk zonde en niet nodig.

Kan ik de zonnebrand van vorig jaar nog gebruiken?
In principe is zonnebrand lang houdbaar. Minimaal een jaar na opening moet zeker lukken. Het is wel afhankelijk van plaats waar je de crème bewaard. In de auto bijvoorbeeld, schommelt de temperatuur nogal en dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de crème. Maar bewaar je de crème op een donkere en koele plek, dan is de kans groot dat je hem nog prima kunt gebruiken. Zo kan de zonnebrand langer mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *